Pàgines

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Els panellets

Els panellets són uns pastissos petits, i de diverses formes, fets a base de massapà i altres ingredients que els donen un sabor i aroma característics. Són les postres típiques de la diada de Tots Sants a Catalunya, Eivissa, el País Valencià, i altres llocs relacionats, juntament amb les castanyes, els moniatos o el vi dolç (típicament moscatell, mistela, vi de missa, vi ranci o vi dolç de Banyuls). 

Cal situar l'origen dels panellets al segle XVIII, quan tenien un caràcter sacramental. La base més característica dels panellets és una barreja d'ametlles crues mòltes, sucre i clara d'ou batuda a punt de neu. Sovint, i perquè sigui més econòmic, s'hi afegeixen patates bullides (o moniatos bullits). Tots els tipus es couen al forn. Els més populars són els panellets de pinyons que estan fets de la base del panellet arrebossada de pinyons i envernissats de clara d'ou.

Panellets.

Ja estan aquí els panellets, i ja podeu encarregar-los. Mireu els tipus i preus del panellets del forn Bertomeu


Fonts:
  • Imatge i text wikipedia.