Pastisseria


Coca de recapte. Forn Bertomeu.
Pel que fa a la pastisseria, estem especialitzats en les pastes tradicionals de les nostres terres, com és la coca de maçana, els pastissets que els fem de diferents varietats: cabell d'angel, brossat, taronja i xocolate. També fem madalenes, cocs de diferents tipus, pizzes, bolleria, etc.

Es tradició al nostre poble i pobles veïns, que'l dia dia de dijous llardé la gent van a verenar al camp i és fa un pa especial per celebrar aquests dia que és diu "la fogasseta". Es un panet rodonet i aplanat de diferents mides, que s'ompli de truita amb carxofa i llonganiça.

Coca de massana. Forn Bertomeu.
A la Setmana Santa la pasta tradicional és la MONA. Aquí  a la nostra comarca la mona tradicional no és la figura de xocolata, sinó que és com un tortell de forma rodona o ovalada i que als extrems és posen ous bollits(1 ou, 2 ous...), i la pasta es recubreix amb aniçets de colors.

Estes mones poden fer-se sense relleno o amb relleno. Les rellenes poden ser de cabell d'angel, brossat, xocolata, crema, maçapà, nata etc.



Foto: wikipèdia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...