GRANS | PETITES | |
---|---|---|
SENSE FARCIR | 13 € | 10 € |
CABELL D'ÀNGEL | 22 € | 16 € |
CREMA | 24 € | 18 € |
BROSSAT | 24 € | 18 € |
XOCOLATE | 24 € | 18 € |
MASSAPA | 24 € | 18 € |
La Coca de Sant Joan és sens dubte, una de les coques més populars i festives de Catalunya on es menja per celebrar la Nit de Sant Joan.
Recepta
Per a la seva elaboració, necessitarem, els següents ingredients.- ½ kg de farina
- 70g de sucre
- 50g de llard
- 3 ous
- Sal (uns 10 g)
- La pell d'una llimona ratllada
- Aigua (la que admeti) o llet
- 50g de llevat de París
- Fruita confitada: taronja, meló, cireres, etc.
Per a elaborar- la cal que seguiu les instruccions que hi ha detallades tot seguit: Col·loqueu la farina en forma de volcà sobre la taula. Al mig afegiu-hi el sucre, els ous, la sal, el llevat, la pell ratllada de la llimona i el llard. Barregeu-ho bé amb els dits diluint-ho tot, afegiu-hi a poc a poc la llet o l'aigua i acabeu-ho de pastar tot bé amb la farina, fins a formar una massa homogènia que es desenganxi de les mans. Deixeu-la reposar uns trenta minuts.
Tot seguit, amb el corró, lamineu-la donant-hi forma ovalada o rectangular, de coca. Estreneu-la sobre una llauna greixada fins a deixar-la del gruix d'un centímetre, aproximadament.
Col·loqueu al damunt de la fruita confitada, tallada a trossos, i deixeu-la fermentar a temperatura tèbia durant una mitja hora. Empolseu-la amb sucre i coeu-la al forn a 160º, fins que s'espongi i es dauri la superfície.
Varietats
Hi ha una gran varietat de coques de Sant Joan. Algunes, per exemple, abans de la fruita porten una capa fina de massapà rebaixat amb una mica de clara d'ou. D'altres inclouen una capa de crema pastissera o crema cremada. També poden incloure pinyons, ametlles, iogurt.
La coca tradicional en aquesta zona és la farcida de cabell d'àngel, però també en fem farcides de crema, brossat, xocolate i masspà, i per la gent que no els agrada el farcit també la poden trobar sense farcir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada