dimarts, 15 de juny del 2010

CROISSANT

El croissant [1] (en francès AFI [kʁwa'sã], però en català anomenat comunament crusant, AFI [kru'zan(t)]) és una pasta feta a base de mantega (margarina o saïm de porc) i pasta de full. Hi ha una gran diversitat de mides i tipus de croissants: alguns estan farcits de xocolata, de crema, fins i tot d'embotits. En comptes de farcir-los també és molt corrent banyar-los per la superfície, decorar-los amb espurnetes de xocolata per sobre.
  Els seus origens semblen remuntar-se a la ciutat de Viena, on es van crear per commemorar el final del setge de 1683 pels turcs. La paraula croissant significa creixent en francès, donada la seva forma de lluna creixent, que és el simbol de l'Islam. Actualment són tipics en els esmorzars, sobretot a França, per acompanyar la llet o el cafè.

Ingredients:
 
  • 1 kg. de farina
  • 100 grs. de sucre
  • 20 grs. de sal
  • 2 ous
  • 50 grs. de llevadura
  • 1/2 litre de llet
  • Plecs: 1 de senzill i 1 de doble amb 400 grs. de mantega o margarina
Text: Viquipèdia
Foto: Viquipèdia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...